We wtorek 25 października w ramach realizacji zadań wynikających z Programu Profilaktycznego naszej szkoły zorganizowano „Dzień Gruszki”. W tym dniu uczniowie mieli okazję przekonać się, że te wspaniałe, pięknie i smakowicie wyglądające owoce mają bardzo dużo wartości odżywczych i są cennym źródłem wielu witamin. Uczniowie przynieśli do szkoły gruszki i uczestniczyli w prelekcji na temat ich wartości odżywczych. Każdy miał możliwość degustacji tych owoców. Młodsze dzieci przyszły do szkoły ubrane na żółto, a niektóre założyły na głowę opaskę z namalowaną gruszką. Przeprowadzono także konkurs na najoryginalniejszą prezentację owocu. Najwyższe miejsca zajęły : uczennica kl.V Aleksandra Zielińska oraz uczennice klasy III – Amelia Jabrzyk i Natalia Kapusta. Było pysznie, zdrowo, wesoło i kolorowo. Mamy nadzieję, że uczniowie naszej szkoły częściej i chętniej będą sięgać po ten pyszny i zdrowy owoc.(B.Borzęcka)